Măsuri de eficientizare a activităţii turistice aferente sezonului turistic estival 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre

În ședința de Guvern de azi, conform notei de fundamentare, printr-un proiect de OUG se propune ca, pentru sezonul estival 2022, pe litoralul românesc al Mării Negre, prin derogare de la prevederile art. 333 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, suprafeţele de plajă nou create ca urmare a implementării proiectului "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)” și care nu sunt închiriate, să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe, cu respectarea prevederilor celorlalte dispoziții legale.

Cu alte cuvinte, cele 55 de hectare de plajă finalizată și recepționată la 1 august 2021 vor putea fi amenajate civilizat, întreținute de operatorii economici și folosite de turiștii care ajung vara aceasta pe litoralul românesc.

În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței, operatorilor economici eligibili pot depune solicitarea în vederea închirierii suprafețelor noi, urmând ca, în maxim 20 de zile, Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral să încheie actele adiționale.

Datele de identificare ale suprafețelor de plajă nou create supuse atribuirii directe, precum și valoarea chiriei acestor suprafețe la care se pot încheia actele adiționale, sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.

Amintim că în cadrul proiectului major “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE Faza II (2014-2020)”, EPMC Consulting realizează servicii de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție, pentru toate cele 11 contracte ale proiectului Administrației Naționale Apele Române. În calitate de Inginer, EPMC Consulting are rol de supervizor de lucrări, pentru implementarea cu succes a investițiilor și prevederilor finanțării publice obținute de beneficiarul Apele Române, în valoare de 3,805,641.720,80 lei și, deci, pentru finalizarea cu succes din punct de vedere a calității, costurilor și perioadei de timp a celor 11 contracte de lucrări.


457 mil. €

EPMC a asigurat managementul pentru proiecte în valoare de 457 mil euro.

115 mil. €

EPMC a atras finanțări pe infrastructură în valoare de 115 mil euro.

129 experți

Echipa EPMC este formată din 129 de experți interni și colaboratori externi.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru